WEDSTRIJD Zvk Primus Heusden - I.S.C. Vlietje Ham  2 - 7  (6-1)

DATUM 28-11-2003  21:00

DOELPUNTEN 2‘ (1-0) goal Chris Witters, assist Pieter Terryn, 4’ (2-0) goal Niko Kopriva, assist Chris Witters, 10’ (3-0) goal Dirk Vonckx, assist Patrick Van Beeck, 12’ (4-0) goal Benny De Boulle, assist Chris Witters, 15’ (5-0) goal Niko Kopriva, 18’ (6-0) goal Patrick Van Beeck, assist Niko Kopriva, 19’ (6-1) 32’ (7-1) goal Chris Witters, assist Patrick Van Beeck, 33’ (7-2) 44’ (8-2) goal Pieter Terryn, assist Chris Witters, 48’ (8-3)

VERSLAG De woorden van kapitein Niko Kopriva vóór de wedstrijd zijn héél duidelijk : “We moeten vandaag winnen”. Enkel winst garandeerd ons een stevige positie in de middenmoot met de 5de plaats in het zicht. Tegen Rood-Wit krijgen we de kans om snel te kombineren en het duurt niet lang vooraleer er een eerste goal valt. Pieter Terryn draait om een verdediger heen en schiet, keeper blokkeert en via Pieter Terryn komt de bal bij Chris Witters die scoort : 1-0. Hoekschop : een mooie kombinatie tussen Chris Witters en Niko Kopriva levert in de 4de minuut al de 2-0 op. IST speelt mooi voetbal, snel en zuiver, perfekte kombinaties met de flanken en de diepe spitsen. In de 10de minuut schitterende één-twee beweging in één tijd Dirk Vonckx > Patrick Van Beeck > Dirk Vonckx > 3-0. En het mooi spel blijft duren : 4-0 via pas van Chris Witters naar Benny De Boulle. IST blijft fris kombineren, maar soms zijn er ook mooie individuele akties : ditmaal Niko Kopriva die na een solo dribbel zelf afwerkt : 5-0. Iedereen speelt met een zelfzeker vertrouwen, keeper Olivier Schoups zorgt voor de nodige prachtige safes en houdt voorlopig de nul op het bord. Om de drie minuten wordt er gescoord door IST : 6-0 via Patrick Van Beeck op aangeven van Niko Kopriva. Vóór de rust krijgt IST dan toch een doelpunt tegen : 6-1. IST blijft in de tweede helft mooi kombineren, maar aan een trager tempo. Pas in de 32ste minuut valt dan toch de 7-1 : Patrick Van Beeck draait om zijn verdediger en past naar Chris Witters die met een ‘puntertje’ afwerkt. Door het tragere spel is er meer gevaar van Rood-Wit : 7-2 na 33’. Dan valt de mooiste goal van de wedstrijd. Een lange halfhoge pas van Chris Witters voor doel. Pieter Terryn draait de bal met zijn rechter achter het steunbeen in doel. Er valt nog een doelpunt voor de tegenstander, maar de drie punten zijn op dat moment al lang binnen. Dankzij een vooral schitterende eerste helft wint IST en haalt de 12 op 12 binnen. Volgende week de derby tegen Mini’s Ham met als inzet een top 5 plaats.